Tijdens de kerstviering werd een actie-thema bekendgemaakt: Tangent steunt Edukans. Niet alleen is een percentage van het kerstpakket-budget overgemaakt naar Edukans, maar ook kregen twee leerkrachten de kans om Werelddocent te worden.
Na een oproep ontving het CvB enthousiaste brieven van zeer gemotiveerde collega's die erg graag op reis wilden. Door een commissie zijn twee 'winnaars' aangewezen. Sietske van der Wegen van Rennevoirt en Martine Geertse van Stelaertshoeve zijn de gelukkigen. Zij hebben inmiddels samen besloten niet naar India (het Edukans-actieland van deze kerst) te gaan, maar in de zomer af te reizen naar Kenia.

Sietske-en-Martine 

Beste collega's,

In december 2014, tijdens de jaarlijkse kerstborrel, heeft Charles Dams aangekondigd dat er twee collega's met Edukans naar India mochten. Zij konden dan met eigen ogen bekijken waar de schenking (deel van ons kerstpakket) van Tangent naar toe gaat.
Wij zijn de twee gelukkigen die mee mogen als Werelddocent met Edukans. Wij hebben gekozen om deel te nemen aan het project in het gebied Awasia in Kenia. Dat is ongeveer zes uur rijden ten westen van Nairobi. In de twee weken dat wij daar zullen zijn, bezoeken wij twee basic education schools. Op deze scholen krijgen kinderen van 6 tot ongeveer 16 jaar les. Het doel van ons bezoek is het verbeteren van de competenties van zowel onszelf als die van onze Keniaanse collega's. Wij gaan dit niet alleen doen. Tien Nederlandse en tien Finse collega's gaan met ons mee. In het laatste weekend van maart hebben wij een tweedaagse training gehad. Tijdens dit weekend werden wij voorbereid op onze reis. Onder andere onze visie op onderwijs, het opstellen van eigen leerdoelen, bewustwording van je eigen culturele denkkader en kennismaking met ons landenteam stond centraal. Het was een intensief en waardevol weekend. Op 30 mei vindt de laatste trainingsdag plaats, waarna we op 4 juli daadwerkelijk aan onze reis kunnen gaan beginnen. We kijken er enorm naar uit en voelen ons vereerd dat we namens Tangent naar Kenia mogen gaan. Tangent bedankt!

Wil jij ook een steentje bijdragen aan kwalitatief goed onderwijs in Kenia, bezoek dan onze actiepagina's en doneer! Op de site van Sietske is tevens de mogelijkheid om te bieden op een bronzen beeld dat een ouder van haar school ter beschikking is gesteld. Je donatie komt voor 100% ten goede aan het project waaraan wij meewerken. Op onze actiepagina's kun je op de hoogte blijven van onze reis.

http://martinegeertse.inactievooredukans.nl
http://sietskevanderwegen.inactievooredukans.nl

Groetjes,
Martine en Sietske.