Vint-FrankvanPamelenEen bijzondere dag voor leesgrage kinderen van basisschool De Kring! Op woensdag 4 maart verzamelden de leerkrachten van Klurivuri, Timboektoe en Atlandieca hun kinderen in de aula. Frank van Pamelen (kinderboekenauteur) kwam op bezoek ter gelegenheid van de opening van de stemperiode van de Nederlandse Kinderjury. Frank vertelde de kinderen over deze stemperiode en riep alle kinderen op om te stemmen op hun favoriete boek. Dat was niet de enige reden voor zijn bezoek. Voor één van de leerlingen had hij een bijzondere verrassing. Vint uit Klurivuri was namelijk gekozen tot lid van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De verraste Vint werd op het podium geïnstalleerd door Frank van Pamelen. Behalve een deftige sjerp kreeg Vint ook een baret. Daarna kreeg Vint 30 seconden om de kinderen te vertellen waarom lezen leuk en belangrijk is.
Daarna was er taart voor iedereen. Terwijl de kinderen van hun taart aten, vertelde Frank van Pamelen over zijn boek 'Dertien', een verhaal over een mysterie in Tilburg. Ook bijzonder aan het boek is dat de 13-jarige dochter van Frank van Pamelen de illustraties in het boek maakte.

Vint maakt nu deel uit van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Deze bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie, en fungeert als spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury. De Senaatsleden gaan in hun provincie stemmen werven, schrijven een juryrapport over de vijf boeken met de meeste stemmen en reiken een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat. Op 21 juni maakt de Senaat de twee winnaars van de Nederlandse Kinderjury bekend.

De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategoriën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Kinderen kunnen onder andere stemmen via www.kinderjury.nl. De stemperiode wordt op woensdag 13 mei gesloten tijdens de Finale Stemdag. Zondag 21 juni worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag. In 2014 won Manon Sikkel de prijs in de categorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar was Niki Smit de winnaar. Koninklijke Bibliotheek is partner van De Nederlandse Kinderjury.