lichtbakStokbroodjeBerkeloo-combiVoor het team van basisschool Berkeloo is vrijdag al jarenlang snack-dag, bij cafetaria Eikenbosch in het winkelcentrum. De grote favoriet is het 'stokbroodje Berkeloo'.

De cafetaria heeft elke maand een ander broodje in de aanbieding, maar één maand was het broodje zo bijzonder dat men ervoor terug kwam en er meer van werden besteld. De hele maand bleef het broodje populair. Zo populair zelfs, dat de teamleden van Berkeloo - die er dikwijls kwamen - de maand erna om "het broodje van vorige maand" vroegen. En toen er weer een maand verstreken was om "het broodje van twee maanden geleden".

Het werd natuurlijk een melige boel daar in de cafetaria, en toen directeur Raymond de Haan voor de grap zei dat ze het maar 'stokbroodje Berkeloo' moesten noemen, vonden de medewerkers van de cafetaria dat meteen een goed idee.

Het bijzondere broodje wordt nu al enige tijd vermeld op de lichtbak boven de frituur, tussen de andere snacks. Het is niet alleen bij het team van Berkeloo populair, maar ook bij andere bezoekers van de cafetaria.

Het 'stokbroodje Berkeloo' is belegd met ham, gebakken uien en champignons en tomaten. Daarover reepjes kaas, die onder de grill smelten.

[Mea Dommeck]