CIMG4451

Met deze woorden opende directeur Theo van Tilburg van basisschool St. Caecilia het jaarlijkse schoolproject. En hij werd op zijn wenken bediend, want er volgde meteen een swingend optreden van Sfeer&Meer Music.
Het publiek dat bestond uit alle leerlingen, leerkrachten en belangstellende ouders reageerde enthousiast op de zang, het keyboardspel en de saxofoonklanken van de rasmuzikanten Friso en Jeroen die dit duo vormen. De voetjes gingen van de vloer en de handjes in de lucht. Op bekende deuntjes van een ander duo, Nick&Simon, werd stevig mee gezongen. Ook de jarigen van die dag werden in het muzikale zonnetje gezet.
Als klap op de vuurpijl was er ook nog een optreden van meneer John van groep 8 met 'let me entertain you'. Deze titel was hem op het lijf geschreven!

caecilia-daar-zit-muziek-in-5

Gedurende twee weken zijn alle groepen van de Caeciliaschool op hun eigen wijze aan de slag geweest met het thema muziek.
trommelaars--Alle groepen kregen twee lessen van docenten van Factorium, er werden instrumenten geknutseld, er werd gespeeld op de Off-instrumenten en er werd gelezen in boeken over allerlei muziekonderwerpen. Bovendien kregen de groepen 6 tot en met 8 enkele zanglessen van Friso de Boer.
De lessen van de groepen 3 tot en met 8 resulteerden in een presentatie op vrijdag 12 juni van 11.00 uur – 12.00 uur. De kinderen en de ouders hebben hier enorm van genoten.
Op de tentoonstelling van woensdag 17 juni toonden alle kinderen waar ze zich muzikaal mee bezig hadden gehouden. De ouderraad zorgde dat de hapjes en drankjes die door de ouders waren verzorgd, werden aangeboden in de ruimte van de BSO/TSO.
Na de tentoonstelling, om 18.30 uur gaf harmonie Concordia samen met een aantal leerlingen van de school een concert van een half uur. Daarna kregen de kinderen de gelegenheid om verschillende instrumenten uit te proberen.
Basisschool St. Caecilia kan terugkijken op een sfeervol, creatief en leerzaam project.

Samen-gitaar-spelen

Samen gitaar spelen

kleine-fotootjes

Het thema ~ een oude pick-up ~ uitstalling van instrumenten ~ tentoonstelling ~ platenverzameling met pick-up ~ notenschema's en muziekinstrumenten

Spelen-in-een-rockband-met-de-Xbox

Spelen in een rockband met behulp van een Xbox

Het-orkest-van-Concordia

Het Concordia-orkest

Caecilianen-in-het-orkest-met-publiek

Sint Caecilianen in het orkest met publiek

Dirigente-Anne

Dirigente Anne

[Peter Vervloed; extra foto's van Mea Dommeck]