Beatrix-naar-Lochtenbergh-1

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft woensdagochtend 13 mei 2015 een werkbezoek gebracht aan de Jantje Beton Speelbuurt in de wijk Stokhasselt in Tilburg. Jantje Beton zet zich sinds 1968 in om avontuurlijk buitenspelen en bewegen van kinderen mogelijk te maken.
Stokhasselt is een woonwijk uit de jaren 60 met relatief weinig speelplaatsen. Jantje Beton heeft samen met de gemeente Tilburg en vrijwilligers diverse nieuwe buitenspeelplekken voor de buurtkinderen gerealiseerd. Deze speelplekken zijn met elkaar verbonden door beveiligde oversteekplaatsen voor de kinderen.
De start van deze dag vond plaats op basisschool De Lochtenbergh.
Prinses Beatrix bezocht onder meer het openbare speelparcours bij De Lochtenbergh, het Midden-Brabant Park met avontuurlijke speelmogelijkheden en de nieuwe Kinderboerderij Stokhasselt. Daarnaast sprak zij met enkele vrijwilligers, wijkmanagers waaronder vertegenwoordigers van de basisschool, opbouwmedewerkers en buurtkinderen over hun ervaringen met de speelplaatsen.
Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton.
Uiteraard was het team van De Lochtenbergh erg vereerd met dit hoge bezoek aan de school! Het was een heel bijzondere gebeurtenis, een hoogtepunt voor de school!!

Beatrix-naar-Lochtenbergh-2