Omdat de continuïteit van extra activiteiten voor de leerlingen d'n Hazennest in gevaar dreigde te komen, hebben team en oudervereniging de handen ineen geslagen. Het resultaat is een andere organisatorische opzet en een totaal vernieuwde manier van communicatie over hulpactiviteiten.
Het vinden van een persoon die 25 jaar voorzitter is van een vereniging, is niet meer van deze tijd. Toch blijkt, dat veel ouders best bereid zijn hun tijd te investeren en hulp aan te bieden voor activiteiten voor de kinderen en de school. Ze willen zich echter niet langdurig verplichten, maar vooraf weten wat de tijdsinvestering is, wat de taak inhoudt en in welke periode het speelt. Dan is het echt mogelijk om een match te maken en is er zelfs sprake van een win-win situatie.
Hazennest-activiteitenHet bestuur van de oudervereniging wordt gevormd door slechts enkele ouders die in nauw contact staan met teamleden, verantwoordelijk voor een bepaalde werkgroep of activiteit. In samenwerking worden (nieuwe) activiteiten uitgedacht en wordt de organisatie hiervoor op poten gezet. Een actueel overzicht van de activiteiten van zowel de school als de oudervereniging wordt op de website weergegeven.

Via vragen als 'wat spreekt u aan?', 'waar kunt u iets in betekenen?', 'waar heeft u ideeën over?', 'welke dagen en tijden kunt u?', zoeken we de invulling die hier het best bij aansluit'. Ouders worden uitgebreid geïnformeerd over de inhoud en tijdbesteding van alle activiteiten. Daarnaast zetten team en oudervereniging meer en meer in op communicatie en wordt 'Klasbord' gebruikt. We onderzoeken welke sociale media we nog meer gaan inzetten om moderne communicatie met ouders te versterken.
Het resultaat is een groeiende groep ouders die, min of meer vast, de voorbereiding en begeleiding van activiteiten, geheel of gedeeltelijk, op zich neemt. Gezamenlijk zorgen we er zo voor dat we het nu en in de toekomst nog leuker kunnen blijven maken voor alle leerlingen van d'n Hazennest.

René van der Linde,
voorzitter Oudervereniging d'n Hazennest.

Klik op onderstaande illustratie om het volledige overzicht te bekijken.

Hazennest-activiteitenoverzicht