Omdat Pleun tot een van de leukste sintersongwriters van Nederland behoort, mocht zij haar zelfgeschreven liedje opnemen in de Wisseloord Studios: de studio waar ook grote artiesten, zoals de Rolling Stones en Tiësto, nummers hebben opgenomen. Tijdens de opname zong ze, onder toeziend oog van haar familie, de sterren van de hemel. De zoektocht naar de tien leukste sintersongwriters van Nederland is een initiatief van HEMA. Het warenhuis wil met dit gebaar het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen. Heel Nederland kan de tien leukste Sintersongs vanaf 4 december via Spotify beluisteren.

Het liedje van Pleun heet ‘De snoet van Piet’ en gaat over de verschillende soorten pieten. De ene piet kan goed zingen, de andere weer dansen of strooien. Iedere piet heeft een eigen uniek talent onder die zwarte snoet. Het was voor de 6-jarige een fiks karwei om het liedje goed op film te krijgen. “Ik heb het liedje heel vaak door mijn moeder op laten nemen op video, zodat we het naar HEMA konden sturen. Uiteindelijk bleek het eerste filmpje toch het beste!”, aldus Pleun. Het is niet geheel toevallig dat Pleun tot beste sintersongwriter is verkozen. Ze schrijft namelijk wel vaker liedjes en heeft zelfs al eens een prijs gewonnen met een eigen carnavalsliedje. De volgende stap in haar carrière is nu gezet.

Desiree Vernie (manager Marketing & Communicatie bij HEMA) zegt over de actie: “Over het Sinterklaasfeest wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij willen het graag gewoon weer terugbrengen naar waar het wezenlijk om te doen is: een feest voor kinderen. En wat is er leuker dan samen muziek maken? Daarom hebben we alle kinderen van Nederland opgeroepen om samen, solo, met een gitaar of alleen met hun stem zich uit te leven. Met een geweldig resultaat!”.

Bron: Goirles Belang, weekblad voor Goirle, Riel, Poppel en Tilburg Zuid.

Pleun-auditie Pleun-Wisseloord