De vraag "waar denk jij aan bij het begrip duurzame inzetbaarheid?" bleek niet gemakkelijk te beantwoorden. Na breed onderzoek kwam de werkgroep tot de constatering dat er geen vastomlijnde definitie bestaat voor dit begrip, en dus ook geen vastomlijnd kader. Het gaat vooral om de dialoog die de directeur voert met zijn medewerkers, individueel, maar ook met het team. En hoofdzaak is het eigenaarschap van de werknemer:
• wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je lang duurzaam inzetbaar bent?
• hoe zorg jij ervoor dat je met passie en vol energie je werk kunt blijven doen?
• wat heb je daarvoor nodig?
Om dit gesprek te stimuleren heeft iedere school een DIB (Duurzame Inzetbaarheid Box) gekregen. Daarin zitten voorwerpen die aanleiding geven voor een gesprek met het hele team over DI. De voorwerpen in de box zijn gericht op de volgende thema's: gezondheid, ontspanning, humor/plezier, sport/bewegen, scholing, coaching.

Op 19 april 2016 wordt een Proeverij georganiseerd, een markt met allerlei aanbieders van activiteiten die met DI te maken hebben. Er zijn korte workshops waarbij mensen zelf kunnen ervaren of bepaalde activiteiten bij hen passen. De workshops zijn gerelateerd aan de zes thema's die bij de DIB gebruikt worden. Ook is er natuurlijk ruimte voor een hapje en een drankje en het informele gesprek.
Voorbeelden van activiteiten: rechtspositie/pensioen, mindfullness, coaching, intervisie, yoga, enz.
Input is van harte welkom en wordt meegenomen in de voorbereiding! Mail ideeën naar pz@tangent.nl.

 

Uitnodiging-Proeverij
Inschrijven: http://www.ontwikkelacademie.nu/workshops/2016-04-19-de-proeverij