De Regenboog is de eerste basisschool in de JOGG-wijk Stokhasselt die zowel de thema-certificaten 'Bewegen & Sport' als 'Voeding' binnen heeft. Op de overzichtskaart van het Ministerie verschijnen ook de Tangent-scholen De Vlashof, De Lochtenbergh en De Cocon als gecertificeerde gezonde scholen.

Tillburg is sinds 2013 aangesloten bij JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden, zorgverleners en de GGD wordt gestreefd naar een omgeving waarin de gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld is. JOGG stimuleert daarom betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en een gezonder voedselaanbod. Het uiteindelijke doel is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar om te zetten in een daling.
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

De Regenboog is zeer actief met de Gezonde School-aanpak aan de slag gegaan. Zo zorgen ze voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. Bovendien heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Op 11 maart heeft Hans Kokke namens de gemeente Tilburg het certificaat uitgereikt. Het evenement dat voor deze gelegenheid door het team van De Regenboog werd georganiseerd, was geweldig. Een rapper creĆ«erde door zijn optreden een sfeervolle happening. Alle 220 leerlingen vierden feest en dansten. 
Een boek met recepten van en voor alle leerlingen is een van de tastbare resultaten. Voor de kinderen was duidelijk dat bewust eten en bewegen verstandig is: ze weten wat je moet doen om gezond te handelen.

vignet-700

Meer informatie: www.jongerenopgezondgewicht.nl; www.gezondeschool.nl.

gezonde-school-collage-700-

kaartje