Ivo Mijland startte de avond, toepasselijk, met een polonaise op de muziek van André van Duin's ‘Er staat een paard in de gang’. Iedereen deed mee! Dat was heel opvallend, want bij navraag zijn er toch mensen die niets met carnaval te maken willen hebben.. Toch deden ze mee… waarom? Omdat iedereen meeging in de polonaise. Dit doen ook de kinderen in onze klas: ze doen gewoon mee. Ook al vraagt dit energie of ligt het buiten hun vermogen. En wij... wij vrágen het ook van ze.

Ivo-boek

Al in de eerste minuten maakte Ivo duidelijk waar de avond om zou draaien. Met humor liet hij zien dat passend onderwijs complexer in elkaar zit dan we denken. Hij geeft een positieve kijk op de ontwikkeling van kinderen.
Om zijn verhaal te illustreren las Ivo voor uit ‘Als de geit leert zwemmen’, geschreven door Nele Moost. Een mooi verhaal wat zó in de klas te gebruiken is: leerlingen begrijpen hierdoor meteen waarom niet iedereen dezelfde leerstof krijgt. Het verhaal gaat over een tijd dat alle dieren naar school gingen. En allemaal moesten ze leren zwemmen, vliegen, rennen en klimmen.  Maar geen enkel dier kreeg het voor elkaar om alles te kunnen. Daarom oefenden sommige dieren tot ze er bij neervielen, anderen twijfelden aan alles en weer andere dieren werden opstandig. Moesten ze dat echt allemaal leren? 
Deze dierenfabel is een grappig pleidooi dat alles op dezelfde manier aanleren niet leidt tot perfectie.

Inschrijven voor deze avond gebeurde via de website van de Ontwikkelacademie, een site met een breed aanbod van inspiratie-, werk- en scholingssessies en opleidingen binnen T-primair. Je kunt je hier online inschrijven voor meerdere events die je aanspreken. Deze events en scholing zijn gratis (tenzij de kosten specifiek aangegeven zijn). De site is al goed gevuld met mooie aanbiedingen!
Op 14 april is er weer een inspiratieavond, hou deze avond vrij!