Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Bloembol 2016 uit

Rennevoirt1 

I♥Rennevoirt
Jenaplanschool Rennevoirt ontvangt deze prijs omdat ze zich vorig jaar september, samen met 799 andere klassen uit heel Nederland, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Aan deelname zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten de deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2016. "Het was moeilijk om een keuze te maken tussen zoveel leuke inzendingen" vertelt Lodewijk. “De video-compilatie waarin te zien is dat de hele school samenwerkt met het planten van bloembollen in combinatie met de in bloembollen geschreven tekst ‘I♥Rennevoirt’, was de doorslag om Rennevoirt de wedstrijd om de Gouden Bloembol te laten winnen.

Rennevoirt2

Hét moment
De hele school kwam samen in de aula om de week af te sluiten, zoals altijd op vrijdagmiddag. De komst van Lodewijk Hoekstra wordt door alle kinderen in spanning afgewacht. Lodewijk Hoekstra werd met een daverend applaus het podium op geroepen. Hij vertelde over bloembollen en stelde de kinderen vragen over hoe ze het ontdekken van bloembollen hebben beleefd. Daarna mocht de klas van initiatiefneemster juf Ine op het podium komen. "Uit alle inzendingen van 800 klassen hebben jullie de Gouden Bloembol gewonnen. Van harte gefeliciteerd!", aldus Lodewijk. Luca nam, uit naam van de hele school, de Gouden Bloembol 2016 in ontvangst en mocht samen met Lodewijk, zijn klasgenootjes en juf Ine op de foto. Alle 331 leerlingen kregen een zakje dahlia's mee naar huis èn een persoonlijke handtekening van Lodewijk.

Rennevoirt3

Campagne Bulbs4Kids
Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen. Door met het in oktober ontvangen bloembollenpakket aan de slag te gaan, maakten alle deelnemende klassen op een spannende en educatieve manier kennis met de natuur. In het pakket zaten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Deelnemende scholen uit heel Nederland zonden honderden foto’s/video’s in van het plantmoment in september tot en met het bloeimoment in het voorjaar. Rennevoirt eindigde als winnaar van de Gouden Bloembol 2016.

Rennevoirt4

Ook meedoen?
Wil jouw school ook meedoen met Bulbs4Kids? De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Bulbs4Kids is onlangs geopend. Meesters en juffen vinden meer informatie over inschrijving op www.bulbs4kids.com.