Balans onderwijzend personeel moet hersteld worden

 

De meesters zijn er klaar voor Foto Saskia van Heijster

De Fontys-lerarenopleiding vindt dat de balans tussen vrouwelijk en mannelijk onderwijzend personeel hersteld moet worden: er staan te weinig mannen voor de klas. Volgens de initiatiefnemers blijkt uit onderzoek dat kinderen (en ouders) hun schooltijd anders beleven als er een man voor de klas staat. "De balans moet weer terug in de teams. Zo hebben mannen over het algemeen meer affiniteit met het gebruik van ICT in het onderwijs, communiceren ze anders, relativeren over het algemeen meer en gebruiken meer humor in hun taal. Jongens op hun beurt voelen zich vaak meer aangesproken door mannen. Zij zijn voor hen een inspiratiebron."
Op Xpect-Primair-basisschool Helen Parkhurst werd daarom een actiedag gehouden. De eigen leerkrachten bezochten andere scholen om idee├źn op te doen voor verbeterpunten en kwamen ge├»nspireerd en vol mooie plannen terug. Ondertussen werd de school overgenomen door mannen. Uitgenodigd waren studenten van de Pabo en bestuurders en medewerkers van Tilburgse onderwijsbestuursorganisaties. Namens Tangent was CvB-lid Toon Godefrooij van de partij.
Het gewaardeerde en inspirerende intiatief trok ruim aandacht. Bekijk hier een reportage van Omroep Brabant en van SBS6.

OmroepBrabant-350SBS6-350