Voorbereiding voor stagiair(e)s heeft meerwaarde

Hallo allemaal,

Mijn naam is Eefje de Theije en ik studeer aan de Pabo in Tilburg. Ik zit nu in mijn derde leerjaar. Op dinsdag 6 september hadden we de kick-off van ons onderwijsnest.
We zijn begonnen bij escaperoom Locked. Hier hebben we verzameld met de stagiair(e)s en basisschoolcoaches van de basisscholen Den Bijstere, De Cocon en De Vlashof. Alle drie de onderwijsnesten deden een andere escaperoom. Bij de escaperoom was het de bedoeling om binnen één uur uit de ruimte te komen, door middel van spellen, samenwerkingsopdrachten en raadsels. Het was heel leuk om te zien dat je met mensen die je eigenlijk niet kende, zo snel kon samenwerken. De basisschoolcoaches mochten meekijken via de camera’s en konden ons dus meteen van een andere kant leren kennen.
Nadat het ons gelukt was om binnen de tijd te ontsnappen, was het tijd voor een ander spel. We zijn naar het Leijpark gegaan, samen met de andere twee scholen. Over het veld verspreid stonden allerlei potjes met daarin vragen over de school, het team of de wijk waar de school zich bevindt. Je moest natuurlijk wel alleen de vragen over jouw basisschool vinden en beantwoorden.
Na heel wat geren, geschreeuw en fanatieke aanmoedigingen was het tijd voor een heerlijke lunch. Ieder van ons had een lunch verzorgd, deze hebben we in het midden gelegd zodat iedereen een lunch mocht kiezen. We hebben lekker gegeten en natuurlijk genoten van het zonnetje, want het weer zat ontzettend mee!

onderwijstnest 1

Voor het middagprogramma zijn we doorgegaan naar de Pabo. Daar deden we een variant op het tv-programma ‘De wereld draait door’. Als tafelgast hadden we Liedeke (onze basisschoolcoach), als presentator Patrick (begeleider vanuit de Pabo) en de gasten aan tafel waren wij. De aflevering ging over onze verwachtingen, leerdoelen en uitdagingen voor komend jaar. We hebben het opgenomen op film, zodat we over een paar maanden terug kunnen kijken op deze aflevering.
De week erna hebben we ook nog speeddates gedaan met de mentoren, op de stageschool zelf. Samen met je eigen mentor hebben we spellen gedaan waarbij elkaar beter leren kennen, centraal stond.
Ik vond het erg waardevol om mijn stageperiode zo te starten. Doordat je met je medestudenten, je basisschoolcoach en je mentor al eerder kennis gemaakt hebt, heb je echt een voorsprong in de eerste weken. Dit is mijn eerste jaar in een onderwijsnest met een nauwe samenwerking met de basisschool. Ik denk dat dit echt een meerwaarde zal zijn voor mij als student dit jaar.

Groetjes, Eefje de Theije
Stagiaire Den Bijstere, groep 4-5. 

onderwijsnest 2