Alles draait om schilderkunst

 

Schilderkunst StCaecilia 3Het Sint Caecilia-schoolproject van schooljaar 2015-2016 had als thema schilderkunst.
Voorafgaand aan het schoolproject werd er in Berkel-Enschot weer een kunstroute georganiseerd. Enkele groepen van onze school deden hieraan mee en hingen hun kunstwerken aan de ramen van het schoolgebouw. Dat was een mooie opmaat naar het schoolproject, waar ook de kinderen van De Speelwereld zich mee bezig hebben gehouden!

Op maandag 30 mei startten we met een speurtocht door het gebouw. De kinderen gingen op zoek naar bekende schilders en hun schilderijen.
Tijdens dit project kregen alle groepen een workshop van het Bik Collectief (Beroepskunstenaars In de Klas). Enkele onderwerpen waren: schilderen in de stijl van Gustav Klimt, Aboriginal-kunst en stillevens.
De bibliotheek had ons weer van boeken voorzien en deze kwamen op enkele boekentafels te liggen. Daarnaast werd in diverse groepen aandacht besteed aan een specifieke kunststroming zoals Pop Art, surrealisme, De Stijl en pointillisme. Voor de groepen 6 tot en met 8 was er een digitale les over Frans Hals, met bijbehorende werkboekjes.
Op donderdag 16 juni sloten we samen met De Speelwereld het schoolproject af, met een fantastische tentoonstelling. Onder het genot van een hapje en een drankje konden alle belangstellenden genieten van de creativiteit van de kinderen.

Schilderkunst StCaecilia 2 

Schilderkunst St Caecilia 1