Werken aan duurzame inzetbaarheid in Tangent's Sportweek

Fietsend naar het werk. Dat betekent zoveel mogelijk door weer en wind de route van en naar de werkplek fietsen. Regelmatig tussendoor ook nog extra kilometers naar collega-scholen of bestuurskantoor. Dan tikt het aantal kilometers per schooljaar aardig aan. Hierop aansluitend vatten Guus en Raymond - beiden fanatieke directeuren en fietsers - het idee op om in het kader van duurzame inzetbaarheid zoveel mogelijk Tangent-medewerkers te stimuleren om een week op de fiets te komen. Er kwam een uitnodiging in de nieuwsbrief, er werd een week geprikt in september en er werd gefietst!

DI 3
 
Feitjes en anekdotes
Gemiddeld deed ongeveer 65% van alle Tangent-medewerkers mee aan de fietsactie. Uiteraard zit daar natuurlijk een x-percentage “toch-al-op-de-fiets” bij, maar toch.
Directeuren probeerden op verschillende manier hun team te motiveren: een zakje autodrop op De Wichelroede, een snack voor elke dag op De Wildschut, multifunctionele fietsverlichting op De Vlashof en autodrop op De Lochtenbergh. Op De Kleine Akkers werden de fietsende leerkrachten getrakteerd op een flamingogieter! Aan het eind van de week werd op diverse scholen een welverdiende fietsbel aangeboden voor een volle week deelname aan dit initiatief!

DI 4
 
Deelnamecijfers
Zoals aangegeven deed ongeveer 65% van het Tangent-personeel mee aan deze fietsweek. Soms een enkele dag, soms een gehele (werk)week. De hoogste score viel met 95% deelname op Den Bijstere. Wel gezegd: daar werd niet alleen gefietst, maar ging men een bredere sportieve uitdaging aan. De teamleden zwommen voorafgaand aan de werkdag, gymden met hun groep mee of gingen skatend, joggend of zelfs op een driewieler naar school. Dit leverde een mooie fotoserie op met Lyssa en Liedeke in de hoofdrol, te zien op deze pagina.

DI 2x staand 1
 
Wat nog meer?
Sinds kort is Roel Paridaans (van Rennevoirt) naast directeur ook fietsenmaker. Sommige dingen vraag je niet, die ontstaan gewoon...
En er was een enthousiaste collega van De Wildschut, die iedereen 'dagelijks' op de hoogte hield van haar prestatie…. Samen met haar kinderen, dus ook zij deden mee!

DI 2x staand 2

Kortom
Fijn dat er veel gehoor aan de actie gegeven is! Iedereen bedankt voor deze week, maar natuurlijk: BLIJF ermee doorgaan en: neem je collega’s mee!!
Op naar het volgende evenement!

< Namens duurzaam inzetbare directeuren,
Guus en Raymond >