Terug naar de tijd van Ot en Sien

De lessen verliepen in stijl: er waren weer jongens-en meisjesklassen, met tafeltjes in keurige rijen. De werkjes werden met kroontjespen geschreven en de toverlantaarn projecteerde een nostalgisch filmpje.
Ook de regeltjes van vroeger zorgden voor heel brave kinderen: recht zitten met de armen over elkaar, mond stijf dicht en als er iemand binnen kwam in het lokaal werd de bezoeker keurig staand naast de bank begroet.
En als het toch niet goed ging lukken, kon men in de hoek gaan staan of honderd strafregels schrijven. Dit alles met een dikke knipoog natuurlijk. De kinderen kwamen er al snel achter dat het onderwijs van vroeger niet altijd even prettig was.

frater non 700

Buiten op het schoolplein werden de spelletjes van vroeger weer beoefend: stelten lopen, “repen” met hoepels , knikkeren en hinkelen.
Alle groepen gingen op de foto in een prachtig ingerichte schoolklas van vroeger.

foto klas 700

Wichelroede 2x 700

De groepen 1 t/m 4 hebben dansles gehad van het Factorium met voorwerpen uit grootmoeders tijd en de groepen 5 t/m 8 zijn met de Kinderkunstklas portretten gaan maken met karton en elektriciteitsdraad met als thema: baby’s, volwassenen en opa’s en oma’s. Ze zijn prachtig geworden en krijgen een mooie plaats in de hal van de bovenbouw.

groepsfoto buiten 700

De dag werd afgesloten door alle kinderen en belangstellende ouders met het toepasselijke lied van de Kinderboekenweek: Voor altijd jong!
De school mag dan wel meer dan een eeuw oud zijn, de kinderen houden ons jong.

< Ingrid Damwijk, De Wichelroede >