De gevolgen van watervervuiling

SW1

Spraakwater is een project om kinderen bewust te maken over de gevolgen van watervervuiling. Hoe wij dat als mens zelf in de hand hebben. En kinderen maken daar een rap over.
Vier leerkrachten (Kees van Baest, Robert Nijssen, Suzan van Balkom en Boy van den Bogaard) en drie groepen 7 kwamen via een culturele activiteit van Cist op deze uitdaging. Deze hoefde niet voorbereid te worden door henzelf, want het werd gegeven door twee docenten vanuit Cist.

SW2

Twee dagen zijn ze ermee bezig geweest. Eerst kregen ze een middag cabaret voor alle kinderen, met een serieuze boodschap. Daarna hebben ze een ochtend geknutseld, gerijmd en geoefend. In de middag hebben ze het geluid apart opgenomen en de beelden erbij gemaakt. De meeste shoots waren al in één keer goed. Sommige moesten nog een tweede keer over. Daarna was het filmpje klaar.
De kinderen vonden het heel interessant en superleuk. En hebben meteen de boodschap meegekregen dat ze zelf veel kunnen doen om het water niet te vervuilen.
De betrokken leerkrachten hebben een nieuwe manier van lesgeven gezien, met ander materiaal en apparatuur, waarvan je een fantastisch resultaat krijgt. Een leuke nieuwe impuls dus!

Natuurlijk ga je even kijken naar het geweldige filmpje op YouTube. Meer weten over Oogpunt? Dat kan via deze website.

< Mea Dommeck >

SW3