Het onderwijsnest van Rennevoirt

"Het studentennest op Rennevoirt bestaat op dit moment uit vijf studenten. Op dinsdag is onze nestdag waarop we regelmatig bij elkaar komen om van en met elkaar te leren. Samen met de studenten hebben we besproken hoe vaak we een nestbijeenkomst hebben en wat de inhoud is. De studenten presenteren elkaar waarin zij zich hebben verdiept. Zo hebben we een presentatie gehad over pedagogisch handelen en gaan we het onder andere nog hebben over filosoferen en beeldbegeleiding. De studenten doen veel ervaring op met Jenaplan. Ook wordt er tijd ingeruimd voor intervisie.
Als stagecoach mag ik de studenten begeleiden, samen met Mariëtte Denissen, de studieloopbaanbegeleider van de Pabo.
We hebben een enthousiaste groep studenten die één team vormen waarin mooie processen plaatsvinden. Hoe en wat? Daar hebben zij zelf een stukje over geschreven!"


Margreet, Evi, Marit, Lieke en Milan aan het woord

In een opleidingsnest zitten pabo studenten van het eerste tot en met het vierde leerjaar bij elkaar. Het doel van het opleidingsnest is om van en met elkaar te leren. Doordat er begeleiding is vanuit de pabo en de basisschool zijn opleiding en praktijk sterk met elkaar verbonden.
Wij zijn het opleidingsnest van basisschool Rennevoirt. Op dinsdag 6 september zijn wij ons opleidingsnest gestart met een Kick-off dag in het bos. Om het echte teamgevoel te creëren werd er vanuit het POS (Partnerschap Opleiden in de school) een Kick-Off georganiseerd in de Loonse en Drunense duinen. We hebben elkaar en elkaars kwaliteiten leren kennen door middel van een GPS-tocht.

We zijn dit schooljaar al gestart met een aantal mooie nestbijeenkomsten. Zo hebben wij lessen bij elkaar geobserveerd en hier feedback op gegeven. Het is prettig te ervaren dat verschillende leerjaren een andere kijk op het onderwijs hebben en op die manier elkaar kunnen helpen.
Ook hebben we regelmatig intervisie onder leiding van onze basisschoolcoach Lidewijn. We bespreken dan met alle studenten van het nest een ingebrachte casus en kijken waar we elkaar kunnen helpen.
We voelen ons erg welkom op Rennevoirt. Het team deelt haar kennis graag met ons en staat open voor frisse input vanuit de opleiding.
Op Rennevoirt wordt de Kinderboekenweek elk jaar afgesloten met een boekenbal. Alle kinderen presenteren dan een zelfgemaakt boek. Dit jaar hebben wij als opleidingsnest het boekenbal georganiseerd. Tijdens deze viering hebben wij een toneelstuk gespeeld waarbij de hele school betrokken was. Over deze middag hebben wij veel positieve reacties gehoord. Het is fijn om op deze manier als een echt team aan de slag te gaan.

Rennevoirt 1 2jpg

Rennevoirt 3 4

 

< Lidewijn van Kuppelvelt >
< Margreet, Evi, Marit, Lieke en Milan >