Inspiratie voor digitale geletterdheid

Op donderdag 30 maart hebben Bernolf Kramer (docent Onderwijskunde bij Fontys) en Martijn Schoormans (adjunct-directeur van basisschool De Cocon) een geweldige presentatie verzorgd over digitale mogelijkheden in ons onderwijs. Hoe digitaal geletterd ben jij als leraar? Wat mag een leerling, een ouder, verwachten van een leraar? En hoe digitaal geletterd zijn onze kinderen?


Digitaal geletterd 1

Na een presentatie, die doorspekt was met interessante filmpjes, werden we aan het werk gezet. Bernolf en Martijn zorgden ervoor dat wij kennis mochten maken met allerlei materialen en spellen die in de klas te gebruiken zijn.

Digitaal geletterd 2

Het was een avond waarbij veel geleerd, maar zeker ook veel gelachen werd. Vol spanning en met veel plezier zaten collega's bommen onschadelijk te maken, werden filmpjes gemaakt bij het groene doek, werden virtuele brillen uitgetest, enzovoorts. 
Hartelijk dank, Bernolf en Martijn, voor het verzorgen van een heel interessante avond, en dank aan De Wichelroede voor de gastvrijheid!

Digitaal geletterd 3

Verderop blikken we nog terug op de inspiratieavond met Mark Mieras, maar de avond over digitale geletterdheid was de laatste inspiratie-avond voor dit schooljaar. De werkgroep gaat binnenkort weer aan de slag om een programma samen te stellen voor het volgende schooljaar. Heb je idee├źn of tips voor interessante onderwerpen, inspirerende sprekers? Geef het even door!

Namens de werkgroep,

Ingrid van der Pluijm, 
Hans Coninx.