Wegens succes geprolongeerd!

Marlies Slegers 300

Marlies 200Dit is het tweede jaar van Marlies Slegers als schoolschrijver. Na haar geslaagde vuurdoop heeft ze haar lesplan bijgesteld, omdat ze inmiddels weet wat wel en niet werkt. Elke woensdagochtend is ze op De Lochtenbergh te vinden. 

"De kinderen van de groepen 5, 6 en 7 zijn zeer gemotiveerd," aldus Marlies. "En de leerkrachten doen daar niet voor onder. Bovendien zien zij de meerwaarde van De Schoolschrijver voor het taalonderwijs. Ik kom niet even een losse gastles geven, maar blijf een half jaar aan de school verbonden. Gedurende die tijd word ik een deel van het team, in de hoedanigheid van schrijfster. Vergeet dat niet!"

"Ik woonde als kind in een buitenland waar weinig mogelijkheden waren om buiten te spelen, te sporten of televisie te kijken. De bibliotheek werd mijn habitat – ik verslond boeken. Lezen, dat is reizen in je hoofd, avonturen beleven, empathie kweken. Boeken geven een inkijk in andere werelden, andere culturen. Als Schoolschrijver wil ik de liefde voor lezen en overbrengen op kinderen."

En schrijfster is Marlies Slegers. Zelfs veel meer dan dat. Bekijk haar eigen website maar eens: www.marliesslegers.nl of klik www.bol.com aan.

Veel LivsX Marlies SlegersDit is het zesde deel in de serie over de onvergetelijke en grappige Liv en haar vriendinnen Kat, Eva en Lotte. Een heerlijk meidenboek vol humor, paskamerleed, schoolperikelen, puppyliefde, taartjes en nog veel meer!

"Als mijn werk als schoolschrijver er over een paar maanden op zit, hebben de leerlingen kennis gemaakt met verhalen die ze uit zichzelf niet zo gauw zouden lezen. Ze hebben een kijkje genomen in de keuken van de schrijver en ze hebben ondervonden dat schrijven geen vrijblijvende bezigheid is. Maar wel fijn om te doen.
Leerkrachten hebben de mogelijkheid de schrijfopdrachten die ik aangeboden heb in hun eigen reguliere lessen te integreren."

Ook een schoolschrijver de school binnen halen? www.deschoolschrijver.nl geeft informatie. 

< Peter Vervloed >