Actie voeren voor minder werkdruk en meer salaris

MalieveldHet merendeel van de leerkrachten van de Tangentscholen heeft het bijltje er even bij neergegooid. Het College van Bestuur en de medewerkers op het bestuursbureau ondersteunden deze actie van harte.

Als de politiek niet wil luisteren, zal het PO-front na de zomervakantie oproepen tot langduriger stakingen.
Zal aan deze oproep in dezelfde mate gehoor gegeven worden als op dinsdag 27 juni? Het verleden heeft namelijk geleerd dat bij veel leerkrachten de verantwoordelijkheid voor hun leerlingen nóg zwaarder gaat wegen naarmate de acties een grotere inbreuk dreigen te maken op het reilen en zeilen in de klas.

Demissionair staatssecretaris Sander Dekker heeft al laten weten dat hij niet van plan de salarissen in het basisonderwijs gelijk te trekken met die in het voortgezet onderwijs. Zijn argument ken je inmiddels: "Een klas vol pubers is zwaarder dan eentje met basisschoolleerlingen." Dat is korter door de bocht dan Max Verstappen in zijn racemonster.
En dan heeft de staatssecretaris het nog niet gehad over de hoge werkdruk in het basisonderwijs.

Dat leerkrachten hun leerlingen niet willen laten lijden onder hun acties, is toe te juichen. Maar laten we voor één keer niet alleen les geven aan de kinderen op school, maar ook de beleidsmakers van ons land een lesje leren!

Foto: Willy Kodde en Inge Kuijsters van De Kleine Akkers waren bij de CNV-manifestatie in Den Haag.

We vroegen onze scholen om ons mee te laten kijken hoe het er tijdens het stakingsuur aan toe ging. De foto's die wij ontvingen zijn te zien op de Tangent-facebookpagina.
Het meest creatieve idee kwam zonder meer van De Kring! Daar werd Taekwondo-les gegeven, zodat het team op verantwoorde wijze agressie omtrent het lage salaris, de werkdruk en de grote klassen kwijt kan. De in het gebouw gevestigde BSO De Vliegwereld zorgde voor een prachtige steunbetuiging (foto in de kopbalk van deze pagina).

Berkeloo 700

Foto: Berkeloo in actie

DenBijstere

Foto: Brainstorm van Den Bijstere