Rolf Groep, de nieuwe netwerkbeheerder

Rolf afbeeldingNa vier jaar neemt Tangent met ingang van de zomervakantie afscheid van Heutink ICT als netwerkbeheerder. Via een verplichte Europese Aanbesteding is een nieuwe beheerder naar voren gekomen: de Rolf Groep. Deze beheerder is, net als Heutink ICT, een grote speler met veel ervaring in het primair onderwijs. De werkwijze van de Rolf Groep is cloud-gericht, wat aansluit bij wat in Tangent's ICT-beleidsplan is omschreven. 

Voordelen van Cloudwerken
Cloudwerken is wel even wennen. Gegevens bewaren op je harde schijf is toch het veiligst? Niets is minder waar. Werken in de cloud biedt tegenwoordig zeer veilige opslagmethoden. 
Microsoft Office 365, waar onze organisatie gebruikt van maakt, is een voorbeeld van zo’n veilige omgeving. Enkele voordelen: geen thuiswerktool meer, veilige opslag, geen usb-sticks of externe schijven meer en alle cloudopslag is vanaf elk apparaat met internetverbinding te benaderen. Ook steeds meer software van leermethoden staat in de cloud. Denk maar aan Basispoort. Daardoor hoeft de school nooit meer software te updaten.

Migraties
De voorbereidingen zijn in volle gang. Alle Tangent-scholen en het bestuursbureau worden gemigreerd van Heutink ICT naar de Rolf Groep. Je ontvangt vanuit je school bericht wanneer dat gebeurt. Op het moment van migreren is het hele netwerk (computer, borden, etc.) twee dagen helemaal niet beschikbaar! Een aantal scholen wordt nog net voor de zomervakantie gemigreerd, de rest is in de vakantie aan de beurt. St. Caecilia en Stelaertshoeve zijn pilotscholen. Zij zijn daarom al eerder gemigreerd.

Een nieuwe start
Starten met een nieuw netwerk en nieuwe mogelijkheden zal altijd wat extra inspanning vragen van iedereen. Tijdens de pilotfase is er stevig geëvalueerd met als doel om de overige migraties soepel te laten verlopen. Op 3 juli is via e-mail aan elke medewerker een nieuwsbrief ICT gestuurd, waarin het een en ander wordt uitgelegd. Zo kun je je alvast voorbereiden. Elk team wordt daarnaast nog geïnstrueerd door de ICT-coördinator. Succes met de nieuwe start!

< Robert Nijssen >
< beleidsmedewerker ICT >