Maandag, maandag!

Zo’n maandag na de herfstvakantie is wel weer even wennen. Vroeg opstaan en eerst een tussenstop op De Kring in Rijen. Femke Elesen krijgt bloemen en de prijs voor het beste idee om de werkdruk te bestrijden. Het team van De Kring heeft een studiedag: 'Goed, beter, best als Jenaplan-leerkracht'. “Of ik bij de studiedag blijf?” Nee, dat zit er niet in vandaag, maar ik laat me graag uitnodigen voor de volgende studiedag.
Op het Bestuursbureau is iedereen al begonnen en starten we als College van Bestuur met ons wekelijks werkoverleg. De nieuwbouw voor De Wildschut is een belangrijk agendapunt, zo ook de voorbereiding van het volgende Directieberaad. En we nemen het nieuwe concept ‘Financieel Beleidsplan’ uitgebreid door.
Staken voor meer geld voor meer nieuwe collega’s is belangrijk. Als schoolbesturen brainstormen we met Fontys over manieren waarop we anderen dan Pabo-ers kunnen interesseren voor het basisonderwijs. We denken aan studenten die naast een technische of economische studie wel iets met onderwijs hebben, en aan jonge dertigers die een loopbaanswitch overwegen. We wisselen ideeën uit en we horen van elkaar hoe het in andere regio’s wordt opgepakt. De volgende keer proberen we onze brainstorm uit te werken in een aanpak.
In de middag buig ik me met collega’s van het Bestuursbureau over de Tangent-prioriteiten in 2018. Hoeveel geld moet je uittrekken voor nieuwe plannen? Voor sommige zaken kun je zelf kiezen. Andere dingen, zoals ARBO of IT-veiligheid en -privacy, moeten verplicht geregeld worden. We praten langer dan gepland. Ingewikkelde taken vragen tijd en zo gaat het ook op het Bestuursbureau over werkdruk.
In het overleg over personele zaken gaat het over sollicitanten voor de Vervangerspool. Ze zijn er en hopelijk kunnen we een aantal van hen binnenkort aan de pool toevoegen.
En zo is een maandag zomaar om… Morgen verder!

< Alina Kuiper >
< voorzitter College van Bestuur>

mondaymonday