Gruwelijk eng!

Hier volgt een selectie van activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Huiver mee, slaap lekker vannacht.

DE WILDSCHUT

Deze man liep tijdens de opening van het project Gruwelijk Eng rond op De Wildschut en bleef daarna een beetje achter het fietsenhok hangen.
Met schrik in de benen (en dit is zelfs niet een beetje overdreven) heeft juf Jolanda Verduin, een foto van hem gemaakt. Bij navraag bij collega's, bleek het hun eigen Mees Kees te zijn.
Ze is blij dat hij in het echt een stuk minder eng is. (foto onder links)

KBW Wildschut Berkeloo 700

 

BERKELOO

De ouders hadden de ingangen en de gangen van de school versierd. De leerkrachten waren met de leerlingen aan de slag gegaan om de school om te toveren tot griezelhol. Naar aanleiding van een eng filmpje moest een groot mysterie worden opgelost. Maar wel in het griezellokaal.
Er is veel aandacht besteed aan leesbevordering. Op verschillende plaatsen in de school vond je spannende boekentafels met griezelige leesboeken.
Op 13 oktober is schrijver Erik van Os komen voorlezen. Dat was lachwekkend griezelig, of griezelig lachwekkend. (foto boven rechts)

ACHTHOEVEN

De opening van de Kinderboekenweek werd dit jaar verzorgd door Peter Vervloed. Het verhaal dat hij aan de onderbouw vertelde, was griezelig. Griezeliger was het verhaal voor de middenbouw. Voor de bovenbouw had hij het griezeligste verhaal bewaard. Gelukkig zorgde muziek op jembé, gitaar en accordeon voor wat opluchting… voor even!
Alle gegolfde krissen, vraatzuchtige krokodillen en nare kooplieden zijn inmiddels vertrokken. Maar door de wijk klinkt nog steeds het onheilspellende tjoewé, tjoewé.

KBW Achthoeven

SINT CAECILIA

In alle groepen is geknutseld, gewerkt en gedanst. Langzaamaan werden de kinderen in griezelsferen getrokken. Of ze nou wilden, of niet. In een donkere gymzaal, eng versierd met lichtgevende ballen is levend cluedo gespeeld.
Voor zover we weten, heeft iedereen het overleefd.

DE REGENBOOG

Thematisch werken werd op De Regenboog gekoppeld aan de kinderboekenweek. In die periode hebben de kinderen dus door alle lessen heen gegriezeld. De opening was spectaculaire met dansjes en heksensoep, volgens geheim recept.
De kinderen hebben in twee- of drietallen een verhaal geschreven, dat ze mochten voorlezen in een andere klas, op een versierde stoel.
De vossenjacht door de wijk was een doorslaand succes. Ouders stonden op straathoeken of in de bosjes onherkenbaar verkleed als monster of heks.
Maar het klapstuk was het grote spookslot met het duistere doolhof. De kinderen mochten met hun ouders en een zaklampje naar school komen en door het pikdonkere doolhof sluipen. 

KBW DeRegenboog1

KBW DeRegenboog2

DE WICHELROEDE

In de Kinderboekenweek werd hard gewerkt aan het project ‘Toveren met Hennie de Heks’. Natuurlijk is die week gruwelijk eng afgesloten met een griezelfeestje en werd er gesmuld van zelfgemaakte heksensnot!
Eet smakelijk. Niet knoeien, niet slurpen!

KBW DeWichelroede1

KBW De Wichelroede2

< Peter Vervloed >