Essentieel leren in de praktijk van Nieuweschool

Inspiratieavond1

Onze tweede inspiratieavond van Kirsten Krebbekx was een groot succes. Kirsten Krebbekx heeft ons meegenomen in de ontwikkeling van haar school: Nieuweschool in Panningen. Door een fusie van twee scholen hebben ze de kans gepakt om het onderwijs in een hedendaags jasje te laten passen. Want dat een school in de 21e eeuw niet meer hetzelfde moest zijn als een school in de 20e eeuw was voor het ambitieuze team van Nieuweschool duidelijk. 

Nieuweschool heeft, net zoals stichting Tangent, de principes van Essentieel leren omarmd. Op haar school staat dan ook persoonlijk leren centraal. Het thema sprak de deelnemers erg aan. Het past bij de ontwikkelingen van onze stichting in toekomstgericht onderwijs.
visie plezier plus ontwikkeling is resultaatKirsten Krebbekx heeft ons meegenomen in de zoektocht van haar school naar vernieuwing en verbetering; met altijd in gedachten wat is goed voor het kind. Een mooie spreuk die daar bij past: 'sometimes you win, sometimes you learn'.

Een mooi concreet voorbeeld wat aan bod kwam was de coachingskoffer. Deze bevatte allerlei ondersteunende attributen om een coachingsgesprek te ondersteunen. Waarbij het vooral een persoonlijk coachingsgesprek werd. De koffer zat vol, zoals een kanskaart (nieuwe kans geven), andere bril (opzetten), slingers (feestje vieren), plezieriger (hoeveel plezier heb je als je dit doet), verrekijker (wat is je einddoel), oplader (wat heb je nodig om op te laden), afstandsbediening (als kinderen het probleem steeds buiten zichzelf zoeken/ wie zit er aan de knoppen), aan/uit knop (zet je zelf eens aan), kompas, een voetbaldoeltje (wat is je doel) en nog zo veel meer.

Kirsten Krebbekx zal ook een workshop verzorgen op onze Tangent-studiedag in oktober 2018.

Op 12 april is de derde en laatste inspiratieavond van Tangent. Hou deze avond vrij, want voor deze avond hebben we Marcel van Herpen gevraagd. 

< Ingrid van der Pluijm >

inspiratieavond2 700