de-kring_gr_1.jpg

 

Vanochtend (8 juni) zijn uit voorzorg in de Van Hessen Kasselstraat in Goirle bouwhekken geplaatst. Deze zijn geplaatst bij het gebouw waar basisschool de Kleine Akkers en Kinderopvang Human Kind gevestigd zijn. Er is geen direct gevaar en de school en de opvang kunnen dinsdag gewoon open.    

Stormschade 
De dakbedekking trekt aan de bovenkant van de muur waardoor scheurvorming in het bovenste deel van de muur ontstaat. Uit voorzorg zijn bouwhekken geplaatst en is het terrein afgeschermd.  De bouwhekken blijven staan totdat er een definitieve oplossing is gevonden.    

Straat blijft bereikbaar 
De straat is niet afgesloten. Alleen de stoep en de parkeervakken in de Van Hessen Kasselstraat ter hoogte van het gebouw zijn niet toegankelijk. De omleidingsroute die is ingesteld voor de Streetrace op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) blijft door de Van Hessen Kasselstraat.    

De ouders van de school en kinderopvang zijn via de directies geïnformeerd.

 

 

DSC08278

Op 20 december ondertekenden de bestuurders van Stichting Tangent en Stichting Opmaat en de voorzitters van de MR’en de intentieverklaring voor de fusie van de basisscholen Achthoeven en De Mussenacker. 

Vlak voor het einde van het schooljaar 2017/2018 werd de intentie om te fuseren uitgesproken en nu vlak voor het einde van het jaar 2018 maken we de uitspraak en intentie formeel. 

Met het ondertekenen van de intentieverklaring zetten we immers de volgende stap op weg naar één nieuwe school. Beide onderwijskoepels en scholen hebben hierin veel vertrouwen.  

 

Op 22 september is het open dag is op het AZC Prinsenbos en dat ook op de school.

Voor meer informatie: Informatie open AZC dag

Stichting Tangent heeft haar huishoudboekje goed op orde. Stichting Tangent is het jaar 2017 geëindigd met €240.000. Deze positieve financiële afsluiting levert extra armslag op in 2018. De Raad van Toezicht heeft de jaarrekening en het jaarverslag vastgesteld. De accountant heeft een goedkeurende verklaring afgegeven. 

Jaarrekening 2017
Jaarverslag 2017

Op dinsdag 19 december 2017 hield Tangent de jaarlijkse gezamenlijke kerstbijeenkomst in het Koning Willem II-stadion in Tilburg. Nieuw was deze keer dat er een kerstmarkt gehouden werd. Elke medewerker kreeg een tasje en een zakje muntjes en kon gaan winkelen. Het aanbod was ruim: boeken, kleding, parfum, drankjes en allerlei artikelen om de sfeer in huis te verhogen. De kerstman en zijn kerstelf verhoogden de feestvreugde.

PICT0224

 

Op woensdagavond 10 januari 2018 organiseert Tangent opnieuw een inspiratieavond. Deze keer staat de avond in het teken van Essentieel Leren: "Persoonlijk leren in de klas: hoe doe je dat?"

Inspiratieavond

Sessieleider Kirsten Krebbekx is werkzaam op Nieuweschool in Panningen. Zij is verantwoordelijk voor het in beeld brengen van de ondersteuningsbehoefte van kinderen. Daarnaast is zij 'onderwijsmaker' en begeleidt zij het team van Nieuweschool in het voortdurende proces van onderwijsontwikkeling. In 2016 ging zij naar de Verenigde Staten om zich te laten inspireren door een aantal Essential Schools in New York en Boston.
Tijdens deze avond legt zij van alles uit over 'haar' school: de Nieuweschool, waar vele principes van essentieel leren - waaronder persoonlijk leren - zichtbaar en voelbaar zijn in de dagelijkse praktijk.
Schrijf je in via 'De Ontwikkelacademie' en zorg dat je er bij bent op 10 januari om 20.00 uur in basisschool Berkeloo in Berkel-Enschot.

Bekijk hier een filmpje over de basisschool in Panningen.

Op 12 december gaat het Primair Onderwijs-veld opnieuw op de barricaden. De Tilburgse schoolbesturen trekken samen op...

staking flyer

In Asielzoekerscentrum Gilze werd door het Wolkentheater een bijzondere sinterklaasvoorstelling opgevoerd. De kinderen mochten zelf bedenken hoe het hulpje van Sinterklaas eruit ziet. Wat bleek? De kleur van Piet doet er niet toe!
Het Wolkentheater is opgezet door Adrijan Rakić, een Kroatische theatermaker en poppenspeler die in de jaren ‘90 naar Nederland is gevlucht. Adrijan wilde iets doen voor de gevluchte kinderen die na veel te hebben meegemaakt op niet de meest vrolijke plekken kwamen te wonen.
De Kroatische theatermaker schreef een sinterklaasvoorstelling voor asielkinderen waarin de mening van de kleintjes van belang is. Het merendeel van de kinderen vond het dragen van een pietenmuts voldoende; schminken was niet belangrijk.
Het Wolkentheater maakt nu al vijftien jaar twee keer per jaar een tournee langs Nederlandse azc’s om daar sinterklaasvoorstellingen te geven.

Sinterklaas Prinsenbos

Op 5 oktober werd er massaal gestaakt door het personeel van basisscholen. Tangent-leerkrachten gaven die dag ook geen les, maar gingen ófwel met een dubbeldeksbus naar het Zuiderpark in Den Haag, óf bogen zich in hun teams over het vraagstuk 'hoe kunnen we werkdruk verminderen?'. Maar eerst was er een gezamenlijke bijeenkomst in MFA De Symfonie in Tilburg-Noord. Daar werden de stakers opgewarmd door Gloria Maandag en Disco Koert. Gloria - vakleerkracht bewegingsonderwijs  voor De Regenboog en Stelaertshoeve - verzorgde een flitsende workout, extra dynamisch gemaakt door gele ballen: een bijdrage van Geotrade BV uit Vught.

Warming up

Femke Elesen werd winnaar van de 'wedstrijd': ideeën voor werkdrukvermindering. Haar oplossing en verder nog veel impressies van alle acties van de dag zijn te vinden in de speciale editie van iTango.  

foto ester in blokBij de aangekondigde lerarenstaking op 5 oktober 2017: een gedicht van Ester Naomi Perquin (Dichter des Vaderlands)

Voor alle geweldige leraren die we hebben in dit land. (En ook een beetje voor alle geweldige kinderen).

Op televisie zegt een meneer dat er niet zoveel geld is
voor meesters en juffen. En ik weet niet of hij liegt
maar hij kijkt wel een beetje vies, alsof hij
een bord vol beestjes leeg moet eten. 

Lees meer...